Cauzele erectiei slabe – cum pot cauza disfunctii erectile factorii psihologici

Nu este nimic mai tulburator decat a recunoaste ca suferi de impotenta sau disfunctii erectile, cum ar fi erectia slaba. Pentru barbati imaginea lor personala este strans legata de o perceptie de masculinitate care la randul ei presupune obtinerea unor rezultate perfecte in pat si in viata sexuala in general. Astfel orice dizabilitate in a obtine sau mentine o erectie poate afecta grav imaginea personala a oricarui barbat.

Procesul obtinerii unei erectii se poate clasifica in 3 mari etape: excitarea sexuala care se produce cu ajutorul gandurilor sau simturilor, transmiterea excitarii sexuale corpului prin intermediul creierului, care consta in irigarea cu sange a zonei genitale si in final relaxarea vaselor de sange din penis care o data irigate complet cu sange asigura obtinerea erectiei.

Daca ceva se intampla pe parcursul acestor 3 pasi, erectia va inceta sa apara sau va interveni erectia slaba.

Potrivit unor studii, factorii psihologici sunt cauza impotentei sau disfunctilor erectile precum erectia slaba in peste 80% din cazuri. Printre acesti factori se numara:

stresul
anxietatea
depresia
oboseala
inhibitiile sexuale
probleme in relatie de cuplu
nervozitate s.a.

Este important de stiut daca erectia slaba sau restul disfunctiilor sexuale apar din
cauza unor factori fizici, deoarece , oricare ar fi motivul, aceste afectiuni tind sa aiba un impact psihic destul de mare asupra indivizilor in cauza. Este de fapt vorba de un cerc vicios, deoarece disfunctiile erectile creeaza si mai multa depresie, care la randul ei iti poate distruge intreaga viata sexuala.

Printre factorii fizici care determina aparitia erectiei slaba se numara si nivelul scazut de testosteron. Testosteronul este hormonul responsabil cu trasaturile masculine. De asemenea acest hormon mentine functiile sexuale si libidoul la barbati. Este demonstrat stiintific ca barbatii incep sa-si piarda testosteronul cu cate 10% / deceniu dupa varsta de 30 de ani, ajungand ca la varsta de 40 de ani sa inceapa sa simta ceasta lipsa. Cel mai tulburator efect al scaderii nivelului de testosteron este libidoul scazut si aparitia erectiilor slabe. Totusi nivelul testosteronului poate fi ridicat prin schimbarea dietei, prin exercitii fizice s.a.

Ceea ce te poate ajuta sa treci peste aceasta afectiune sunt cateva extracte naturale ca muira pauma, ginseng, ginkgo, catuaba, gluconat de zinc s.a. care ajuta la cresterea fluxului sanguin catre penis si care sunt folosite ca afrodisiace de secole. Avantajul acestor extracte este acela ca spre deosebire de alte pilule acestea nu dau efecte secundare si au un efect benefic asupra intregului organism.